Oekraïners starten sociale campagne “Holland Bedankt Voor De Bloemen”

#HollandBedanktVoorDeBloemen — is een nieuwe sociale mediacampagne die door Oekraïners gelanceerd is. Het doel van deze campagne is de economische en culturele relaties tussen Oekraïne en Nederland te promoten. Oekraïners willen op deze manier Nederland bedanken voor de mooie bloemen die in overvloed naar Oekraïne vanuit Nederland verscheept worden aan de vooravond van de Internationale vrouwendag op 8 maart. Op deze dag kopen de Oekraïense mannen massaal bloemen en geven ze aan hun geliefden, moeders, dochters, zusters en vriendinnen. Dit is een oude traditie om met de bloemen de schoonheid van vrouwen te accentueren die met het begin van de lente geassocieerd wordt. 30% van de totale export van Nederlandse bloemen naar Oekraïne vindt plaats in de eerste week van maart.

Dit gebaar om Nederland voor bloemen te bedanken is ontleend aan de Paastoespraak van de Paus waarbij Vaticaan met Hollandse bloemen versierd wordt.

Veel Oekraïense vrouwen-politici van de nieuwe generatie hebben zich reeds bij deze campagne aangesloten. Één van hen is Vladyslava Rutytska, vice-minister landbouwbeleid van Oekraïne. De campagne is op 4 maart gelanceerd en zal zijn hoogtepunt op 8 maart bereiken.

 

 

 

 

Delen:

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Plaats een reactie